Toepassing van de verwarmingsfolie

In vergelijking met andere elektrische verwarmingssystemen wordt de energie van de verwarmingsfolie omgezet in infraroodstralen zonder energieverspilling. Het bestaat uit twee koperen strips die werken als elektrische stroomgeleider. Dankzij de parallelle structuur kunt u met onze verwarmingsfolie het hele huis efficiënt en gelijkmatig verwarmen. Onze verwarmingsfolie zorgt niet alleen voor behaaglijke warmte, maar voorkomt ook kiem- of schimmelgroei. De infraroodstraling heeft een positieve invloed op uw gezondheid. Wanneer de opbouw lagen van uw vloer optimaal zijn, kunt u genieten van uw nieuwe vloerverwarming.

De verwarmingsfolie kan direct worden geïnstalleerd als vloerverwarming, wandverwarming en plafondverwarming.

Vloerverwarming en Rc-waarde

Wanneer er gekozen wordt voor vloerverwarming speelt de Rc-waarde een belangrijke rol.
De Rc-waarde staat voor warmteweerstand van een constructie.
R= Resistance (weerstand)
c= Construction (constructie)
Met constructie bedoelen we de vloer, dak of muur. Hoe hoger de warmteweerstand, des te beter de constructie is geïsoleerd. Het is dus streven naar een hoge Rc-waarde.

Heeft u geen isolatie onder uw basisvloer? Zorg dan dat uw basisvloer aan de onderkant bijv. in de kruipruimte geïsoleerd is.
Lukt dit niet omdat u geen kruipruimte heeft? Kies dan voor extra isolatie op uw basisvloer. XPS 20 mm is een hardschuim die drukvast is (300 kPa). Let op dat uw vloer 20 mm extra omhoog komt.

Een geschikte Ondervloer kiezen

De ondervloer die onder de verwarmingsfolie ligt moet een hoge warmteweerstand (R) hebben. Hierbij is het belangrijk dat de ondervloer als een goede isolatie laag werkt. De voorkeur gaat uit naar een ondervloer met een hoge isolatiewaarde en aan één zijde aluminiumfolie die de infraroodstralen reflecteert.
Heat blok is daarbij een perfecte ondervloer geschikt voor infrarood vloerverwarming. Voor klik PVC wordt geen heat blok gebruik maar redupax 9 mm)

ondervloer infrarood vloerverwarming

Een geschikte ondervloer voor klik PVC

Klik PVC vloeren stellen hoge eisen aan de drukvastheid van de ondervloer. Massief klik PVC is op de mes en groef verbinding erg kwetsbaar. In de praktijk komt het nog wel eens voor dat de klik randen kunnen gaan scheuren door een te zachte ondervloer. 
Een ondervloer die geschikt is voor klik PVC moet zeer drukvast zijn. Dit wordt uitgedrukt in kPa.
Redupax 9 mm (386 kPa) is geschikt voor klik PVC vloeren. Ook kan dit voor laminaat of andere zwevende vloeren gebruikt worden.
Redupax heeft geen reflecterende laag. Door de hoge isolatie waarde is dat bij deze ondervloer niet nodig.

Een geschikte vloer kiezen

Boven de verwarmingsfolie komt de vloer. De vloer moet juist een lage warmteweerstand (R) hebben. Hierdoor komt de warmte gemakkelijk door de afwerkvloer in uw woonruimte. U behaalt met deze techniek een optimaal resultaat. De “klik PVC" vloer heeft in het rijtje de laagste warmteweerstand. Ook plak PVC, laminaat, parket en vinyl zijn erg geschikt voor dit systeem. Deze waarde hangt samen met de dikte van de plank en de samenstelling van het materiaal. Tapijt heeft relatief een hoge warmteweerstand waardoor het tapijt juist weer de warmte tegenhoudt.

Doordat de verwarmingsfolie boven de geïsoleerde ondervloer ligt heeft dit een hogere efficiëntie dan de bekenden vloerverwarming die in de betonnen vloer worden gefreesd. Dit bekende type vloerverwarming ligt juist aan de onderkant van de isolatie ondervloer wat ten nadelen komt, mits er gebruik wordt gemaakt van plavuizen. Onze carbon verwarmingsfolie is niet geschikt voor plavuizen i.v.m. het verlijmen van de tegels op de folie.

Laminaat, parket of klik PVC:
De verwarmingsfolie is de perfecte oplossing voor een zuinige verwarming onder laminaat, parket en klik PVC vloeren. Het biedt alle voordelen van vloerverwarming. Alleen geschikt voor droge ruimtes. Het is eenvoudig en snel te plaatsen.

Laminaat of parket:
De verwarmingsfolie kan ook onder laminaat of parket worden geïnstalleerd (volgens de aanbeveling van de fabrikant) 
Informeer altijd bij uw vloerleverancier of uw laminaat of parket geschikt is voor vloerverwarming en wat de maximum temperatuur mag zijn!

Infrarood vloerverwarming onder laminaat op betonInfrarood vloerverwarming onder laminaat op hout

Klik PVC:
Kies niet voor massieve klik PVC vloeren. De mes en groef verbindingen zijn erg kwetsbaar. 
Door een ontwikkelde techniek worden steeds meer klik PVC vloeren uitgerust met een stevige laagopbouw van de plank. Het scheuren van de mes en groef verbinding is verleden tijd.
De onderstaande klik PVC vloeren zijn wel geschikt en erg sterk:
Rigid klik PVC (WPC of SPC)
Klik PVC HDF-drager

Informeer altijd bij uw vloerleverancier of uw klik PVC geschikt is voor vloerverwarming en wat de maximum temperatuur mag zijn!

Infrarood vloerverwarming onder klik PVC op betonInfrarood vloerverwarming onder klik PVC op hout


Plak PVC, tapijt of vinyl:
De verwarmingsfolie kan ook onder plak PVC-vloer, tapijt of vinyl worden geïnstalleerd (volgens de aanbeveling van de fabrikant) met behulp van de extra ondervloeren (2) om het systeem de nodige stevigheid te geven.
Bij tapijt is het noodzakelijk dat u een soort kiest die voor vloerverwarming geschikt is zonder foam rug.
Informeer altijd bij uw vloerleverancier of uw plak PVC-vloer, tapijt of vinyl geschikt is voor vloerverwarming en wat de maximum temperatuur mag zijn!

Infrarood vloerverwarming onder plak PVC op betonInfrarood vloerverwarming onder plak PVC op houtKeramische tegels, natuursteen en plavuizen:
Niet geschikt!

Plafond en wand:
Een ander ideale toepassing voor verwarmingsfolies is in een plafondconstructies of wandconstructie, met name achter gipsplaat. Deze optie is vooral nuttig bij verbouwingen van zolderkamers, maar wordt ook veel gebruikt in kantoren, winkels, kinderdagverblijven of in kamers die zijn uitgerust met zwaar en robuust meubilair of dikke tapijten waar het gebruik van vloerverwarming een probleem kan zijn.

Infrarood verwarming voor muur en plafond

1. Huidige plafond of wandopbouw
2. Thermische isolatie (glas of steenwol)
3. Metal stud of houten rachels
4. Verwarmingsfolie
5. Dampremmende PE folie 0.1 mm 
6. Gipsplaat

Plafond verwarming